התפתחות עקמת

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

23/10/2003 | 13:59 | מאת: הלנה

יש לי בן בגיל 14 שאובחן בלידתו כ-CP קל, דיפלגיה של כל צד שמאל, במהלך השנים טופל במסגרת פיזי' והיה במעקב בגיל 10 לערך הופסק הטיפול והמעקב הרפואי, כיום הוא גורר מעט את רגל שמאל שקצרה בכ-2 ס"מ לכל אורך השנים בעבר הסתובב עם סד ולאחר מכם עם מדרס כיום ללא, הוא אינו יושב ישיבה זקופה ואני חוששת שמא יפתח איזשהיא אסימטריה או עקמת עם השנים!! האם ניתן למנוע זאת בצורה כלשהיא??

24/10/2003 | 19:46 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ראשית יש לבדוק האם הוא פיתח עקמת עד כה שכן אם לא אין לך מה לדאוג הוא כבר לא יפתח. אם כן, צריך למדוד אותה , לטפל במידת הצורך או לעקוב אם היא קטנה .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים