"קליקים" במפרקים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

13/10/2003 | 09:48 | מאת: roni

בני בן העשר נוהג "לשחרר" את המפרקים ע"י לחיצה שגורמת לקול "קליק". הוא עושה זאת יותר ויותר וכל פעם מגלה מקום חדש בגוף שניתן לשחררו כך. לדבריו הוא מרגיש שהמקום תפוס אם אינו משחרר אותו, והוא לא מסוגל להפסיק זאת, אלא במאמץ מכוון שגורם לו להתרכז בזה מאד. שאלתי היא האם מדובר אכן בתופעה אורטופדית או בכלל ב"טיקים" ובכל מקרה, האם הדבר גורם לנזק למפרקים ומה צריך לעשות במקרה זה. אציין עוד שבני רגיש באופן כללי במפרקים וכל הצטננות או טרום-הצטננות באה לידי ביטוי בכאבים בברכיים. בבדיקה אורטופדית נאמר לנו שאין צורך לטפל בכך. תודה ויום נעים רוני

13/10/2003 | 21:23 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הנטיה לקרקש במפרקים אינה בעיה אורתופדית אלא בעיה התנהגותית שאינה מזיקה אבל מהזה מעצבנת ?

14/10/2003 | 01:10 | מאת: roni

זה אומר שזה לא מזיק? לא מחליש את המפרקים? זה מה שנקרא הרגל "רע"? ואם כן, למה התחושה שהיד "תפוסה"? תודה שוב רוני

מנהל פורום אורתופדיית ילדים