כף רגל מוטית פנימה לבן חמש. עזרה!

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

08/10/2003 | 18:01 | מאת: תהילה

שלום שמי תהילה ואני רוצה להתייעץ איתך לגבי בני בן ה-5 שנולד בלידת וואקום שכף רגלו הימנית מוטית פנימה. מגיל 3 חודשים הוא במעקב של אורטופדים וגם התייעצות עם שני אורתופדים פרטיים לא הניבה שום תוצאות, כולם בדעה אחת שמאחר וההתפתחות של בני תואמת לשאר ילדי בני גילו והפתרון היחיד שהם נתנו לי רק להישאר במעקב חצי שנתי של אורטופד. אותי עדיין מטרידת הנפילות של בני בזמן פעיליות כגון:גן,משחקים עם חברים,ריצות בבית וכו', למרות שזה לא קורה לעיתים תכופות. פניתי אלייך מאחר ואני רואה שהפורום שלך נותן תשובות לא שיגרתיות ופותר את בעיות שונות של אנשים. ואני מקווה שתעזור גם לי ותתן לי את הייעוץ המתאים לבעיה של בני לאן להמשיך מאיפה שהגעתי כי אני מרגישה שהגעתי לסוף ואין פתרון. בתודה רבה,תהילה.

09/10/2003 | 20:11 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

גם אני מיעץ להורים הבאים אלי עם ילד שכפות ררגליו פנות פנימה להמתין בסבלנות עד גיל 7-8 ואז לעשות הערכת מצב אם יש צורך בטיפול נוסף

מנהל פורום אורתופדיית ילדים