שבר עם תזוזה באמה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

22/09/2003 | 22:41 | מאת: טל

ד"ר אסא לב, שלום רציתי בבקשה לקבל חוות דעת לגבי הפרטים שיתוארו: בני (4) נפל לפני כחודש ושבר את ידו בצילומים התגלו שברים עם תזוזה בשליש אמצעי של הראדיוס. בוצע שחזור סגור + קיבוע בעזרת גבס דירוקלרי מעל המרפק, בחדר ניתוח בהרדמה מלאה. בביקורת שנערכה 4 ימים לאחר מכן נבדק שאין סימני לחץ, הזזת אצבעות ועמידה טובה. חודש לאחר מכן הורד הגבס למרות שאורטופד ציין שעדיין אין קאלוס טוב ב- "אולנה". עלי לציין שצורתה של היד היא כסימן שאלה (עקומה בצורה בולטת לעין) והעצם השבורה בולטת החוצה. שאלתי היא: האם היד תחזור לצורתה הרגילה ? (האורטופד טוען שתוך חצי שנה) כמו כן הילד לא מתפקד באופן רגיל עם היד (שכן הינה היד הדומיננטית), מחזיק אותה צמוד לבטן וממשש את אזור השבר. אודה לך על תשובתך האם כדאי לפנות לאורטופד נוסף על מנת לקבל חוות דעת נוספת ? תודה מראש

25/09/2003 | 21:18 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

עצמות שבורות עוברות לאחר האיחוי הראשוני תהליך של עיצוב מחדש שיכול לקחת אפילו כמה שנים. יכולת העצם לחזור לצורתה הקודמת מוגבלת ולכן אם יש זווית שעולה על 15 מעלות רצוי לתקן אותה . במידה שאת חשה ספקות פני לאורתופד נוסף .

26/09/2003 | 09:57 | מאת: טל

מנהל פורום אורתופדיית ילדים