כף רגל בצורת בננה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

09/09/2003 | 22:49 | מאת: שרון

בני בן שנה וארבעה חודשים סובל מעיוות כף רגל שמאל- היא נוטה פנימה ומעוקלת בצורת בננה. מגיל ארבעה חודשים הוא מטופל בנעליים מיוחדות- בתחילה נעלי טרום, אח"כ ציר ישר וכשחלה הרעה הוא קיבל נעל הפוכה. הוא עם הנעל ההפוכה כבר חמישה חודשים ולא חל שיפור. בנוסף, הוא גם הולך לפעמים על הצד החיצוני של הרגל ומועד הרבה, ולאחרונה שמתי לב שהשוק שלו התעקמה מעט כלפי חוץ, וגם רגל ימין התחילה לנטות פנימה. פיזיוטרפיה הוא אינו נותן שיעשו לו- גם לא תוך כדי שינה. האם יש סיכוי שהמצב יסתדר מעצמו? אם לא, מה האלטרנטיבות?

11/09/2003 | 21:33 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הטיפול שבנך קיבל נשמע לי בלתי מספק ביותר . אני מציע שתפני לאורתופד ילדים בכדי שיראה במה מדובר שכן ההחלטה הטיפולית בכף רגל עקולה מבוססת על ממצא יהבדיקה בידי רופא קודם כל .

11/09/2003 | 22:18 | מאת: שרון

בני ניבדק בידי רופא אורטופד מומחה לילדים ואף לקחתי אותו לחוות דעת נוספת. כפי שציינתי הטיפול באמצעות הנעליים, שהומלצו ע"י שני האורטופדים, לא גרם לשום שינוי. אלו עוד טיפולים קיימים בגיל זה מלבד נעליים או הליך ניתוחי? או שעדיין ייתכן שהבעיה תסתדר מעצמה? תודה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים