רגל סוסנית - קלאב פוט

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

03/09/2003 | 11:20 | מאת: אפשטיין שפרה

שלום ד"ר אסא נכדי בן כמעט שלושה חודשים נולד עם בעיה ברגלו הימנית - רגל סוסנית - קלאב פוט. מיום היוולדו ובמשך חודשיים הרגל הושמה בגבס. מאז ועד היום רגלו בסד קשיח אשר נבנה בהתאם לרגלו. לדברי הרופאים הרגל כיום בסדר גמור אך כדי למנוע נסיגה דרוש הסד ועוד כשני סדים (עד אשר יעמוד על רגליו). הרגל נתונה בסד במשך כל הלילה וברוב שעות היום (מלבד ארבע שעות מנוחה). כיום הרגל ישרה כשכף הרגל פונה החוצה יותר מהרגל הבריאה ובשבוע האחרון נראה לי כי הרגל כולה אינה מתפתחת בעוביה כמו הרגל הבריאה והיא רזה יותר בחלקה העליון. שאלתי היא האם בגמר הטיפול שתי הרגליים תהיינה זהות, האם הליכתו תהיה רגילה? בתודה שפרה אפשטיין

03/09/2003 | 14:11 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

כאשר יש רגל קלוטה רק בצד אחד גם כאשר הטיפול הנו מוצלח ביותר נותר הבדל עובי בין הרגליים כשהרגל החולה רזה יותר. פרט לכך ניתן להגיע לרגל בעלת תפקוד נורמלי.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים