עמידה בגיל צעיר

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

31/08/2003 | 18:49 | מאת: ליאת

בתי בת שישה וחצי חודשים, מגיל חמישה וחצי חודשים היא מתיישבת בכוחות עצמה (חשוב לציין כי טרם לכך היא זחלה גחון, התהפכה לשני הכיוונים), ובשבועיים האחרונים, ללא כל עידוד מצידנו, היא נאחזת בעצמים שונים ומתרוממת לעמידה מלאה זקופה. כאמא צעירה וחדשה שמנסה באופן טבעי ללוות את התפתחותה ולא להאיץ ולזרז את שלבי ההתפתחות , רציתי לברר האם על אף כך שהדבר נעשה בצורה עצמאית על ידה אין בכך כל נזק רחוק/קצר טווח לעמוד השידרה או לגפיים.

31/08/2003 | 23:20 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ההתפתחות המוטורית היא ביטוי לתהליךהבשלת מערכת העצבים. זה תהליך אוטומטי שאין צורך להתערב בו ואין שום סכנה לנזק בצידו.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים