כאבי ברכים וקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

18/08/2003 | 14:25 | מאת: R

בת 18 סובלת במרבית הזמן (ללא תלות במאמץ גופני מיוחד) בעת עמידה או הליכה מכאבים בינוניים עד עזים בברכיים ובקרסוליים. עומדת לפני גיוס ליחידה התנדבותית עם מאמץ גופני. בדיקת אורטופד ללא ממצאים משמעותיים, אך זויות פתיחה לא סימטריות וגדולות של האגן: "אין מה לעשות אלא ניתוח במידה ויחמיר". בדיקת אורטופד לשכת גיוס (לאחר CT): "אין כלום". בדיקת אורטופד עם התמחות בכירופרקטיקה: "פרונציה סאב-טלרית דו צדדית חמורה יותר בצד ימין עם Rearfoot valgus חמור יותר בצד ימין. רוטציה פנימית של ברך שמאל. היפרמוביליות פרקית גלובלית. אי איזון אגן (שמאל גבוה), עם עקמת לומברית ודורסלית קלה. אי איזון בגובה השכמות (שמאל גבוה). מומלץ מדרסים ומעקב על יציבה והליכה נכונה." האם יש סיכוי לשיפור באמצעות המדרסים (חודשיים לפני גיוס), או שלא לקחת סיכון ולוותר על ההתנדבות ולשרת "רגיל".

18/08/2003 | 21:08 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

לא מכיר את המושג זויות פתיחה של האגן- פשוט אין חיה כזאת. הכירופרקטור הכביר מילים בככדי להגיד שיש לך כפות רגליים שטוחות ושאת גמישה מאד. איני יכול ליעץ לך על סמך הממצאים שהבאת אבל אני יכול לתת לך מפתח. דרגי את כאבייך בעת מנוחה בסולם מ1 עד 10 . דרגי אותם בעת שאת בפעילות. נסי לשחזר את המצבים בהם הכאב היה מקסימלי. השווי את התוצאות ותסיקי מסקנות לגבי השפעת הפעילות על מחושייך ומה הסיכוי שזו תשפיע בעתיד.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים