העדפת צד בשכיבה על הבטן

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

16/08/2003 | 11:42 | מאת: אמא טרייה

ד"ר אסא לב-אל שלום, בני בן חודשיים וחצי וכבר מגיל חודש שמתי לב לעובדה כי כשאני מניחה אותו על הבטן (כפי שהומלץ לי בטיפת חלב) הוא מעדיף להניח את לחי שמאל על המזרן. רק לאחר עזרה שלי הוא מצליח לסובב את הראש ולהניח את לחי ימין על המזרן וגם זה לזמן קצר בלבד והוא מסובב ראשו שוב למצב שלחי שמאל על המזרן. חשוב לציין כי אין לו העדפה בסיבוב הראש לכשהוא שוכב על הגב, כמו כן הוא ראשו סימטרי. מה יכול לגרום לעובדה זו? מה ניתן לעשות ע"מ שלא תהיה לו העדפה של צד בשכיבה על הבטן? אשמח לתשובתך.

16/08/2003 | 22:22 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

במידה שאמנם אין הגבלה בתטווח תנועת הצואר לשני הכוונים אינני סבור שצריך לעשות משהוא.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים