בת 11.5 חודשים זוחלת גחון בלבד

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

05/08/2003 | 13:04 | מאת: דניאלה

שלום, בתי בת 11.5 חודשים, התהפכה מאוחר והתחילה לזחול מאוחר, הענין הוא שהיא זוחלת רק על הגחון ולא עולה על 4. היא כבר עומדת לבד בלול, אבל לא עולה על הברכיים משכיבה על הבטן ולא מתישבת לבד. היא כן מתרוממת לישיבה משכיבה בעגלה. גם הזחילה שלה די מוזרה, היא מושכת את גופה עם הידיים ולא משתמשת ברגליים. שאלתי היא , האם היא מדלגת שלב? האם יש תרגילים לעודד זחילה על 4 ומעבר לישיבה? או שפשוט לא להתערב? תודה

06/08/2003 | 21:36 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ילדים זוחלים כיון שהם שואפים להגיע מנקודה לנקודה ולא על מנת למלא אחר תכנית לימודים או אימונים כלשהיא. אם היא מרוצה מדרך זחילתה אין שום סיבה שתתערב מה גם שזה ממש לא יואיל

מנהל פורום אורתופדיית ילדים