אורטופדיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

30/07/2003 | 02:26 | מאת: דגנית

לד"ר... שלום: אנא בבקשה ענה על שאלתי: לביתי בת 4 וחצי יש בעייה ברגליים מאז היותה תינוקת הולכת על קצה העצבעות, לאחר ביקורים חוזרים חוזרים אצל אורטופד הוחלט לנתח את הילדה. הרופא טוען שהגידים בכפות רגלייה מאחור קצרים. שאלתי היא האים הניתוח מסוכן? ואים ניתן לפתור בעייה זאת בדרכים אחרות? מודה מראש דגנית.

30/07/2003 | 23:07 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הניתוח אינו מסוכן . הסכ נה העיקרית בו הנה הארכת יתר של הגידים. במיקים מסויימים אפשר לחסוך את הניתוח על ידי הזרקה של טוקסין בוטולינום ( נקרא בוטוקס)

מנהל פורום אורתופדיית ילדים