ישיבת W

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

22/07/2003 | 16:35 | מאת: אורלי שוחט

שלום, רציתי בבקשה לבדוק, ילדי הינו בן שנתיים וחצי ונוהג לשבת ישיבת W . האם יש לצורת ישיבה זו איזשהו אפקט שלילי על התפתחותו? כיצד ניתן לטפל בנושא? האם יש ללכת לאיזשהו מומחה בתחום אורטופדי או פיזיוטרפיה כלשהי, נראה לי שלילד יש נטיה לכיוון רגלי X תודה מראש בברכה אורלי

22/07/2003 | 16:44 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ילדים היושבים בצורת W נוטים לעשות זאת משוו שיש להם פיתול פנימי של עצמות הירך וישיבה זו טבעית להם. מנגד מקובל לחשוב שהישיבה הזאת מחמירה את הפיתול הפנימי.( בלי ביסוס עובדתי ) ידוע שהפיתול הולך ומתיישר עד גיל 7 ולכן בדרך כלל מתעלמים מן העניין. אם את מודאגת מאד פני לאורתופד שיבדוק את מה שנקרא פרופיל הפיתול של הגפיים התחתונים

מנהל פורום אורתופדיית ילדים