ישיבה וזחילה, ילד בן שנה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

20/07/2003 | 21:02 | מאת: אייל

הבן שלנו כמעט ולא זוחל, רק מתישב ומנסה לקום. זוחל מעט על ארבע והרבה על הגחון. האם יש מקום לדאגה? שמענו שזחילה היא שלב חשוב. תודה.

22/07/2003 | 10:16 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

חשיבותה של הזחילה אצל ילדים נורמליים לא הוכחה . במילים אחרות ילדי שלא זחלו לא סבלו מפיגור התפתחות מוטורי . ילדים הסובלים מפיגור בהתפתחות מוטורית מאחרים לזחול או שאינם מגיעים לכך אבל אז הם גם מאחרים להתיישב ולעמוד ועוד קודם לכן מאחרים בשליטה על הראש ובכל סמני הדרך האחרים להתפתחות מוטורית.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים