דלקת של הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

16/07/2003 | 15:24 | מאת: זיו

שלום רב בני בן שנה וחודשים התחיל ללכת מגיל שנה, לפני כמה ימים שמנו לב שהוא הפסיק ללכת וכל פעם כשהוא מנסה לעמוד הוא פשוט נופל ולא מצליח לעמוד על רגל שמאל ובוכה כביכול מתלונן על כאב כלשהו באזור. נגשנו לרופא והוא עשה לו בדיקת אולטראסונד על הרגל ואמר לנו שיש קצת נוזל וזה מצביע על דלקת שזוהי מחלה די נפוצה ומוכרת (אנחנו לא שמענו עליה עד למקרה שלנו) בכל מקרה זה נמשך כבר למעלה משבוע והילד די סובל מעבר לעובדה שאמרו שהילד צריך לנוח לא נותנים שום טיפול, האם אכן כך הדבר או שעלינו לחוץ לבצע בדיקות נוספות ומה זה בדיוק הדבר שתיארתי האם זה וירוס או משהו ויראלי או בכלל האם זה מדבק, הילד ממשיך ללכת לגן שומענו שבגן שלו זה כבר מקרה שלישי. תודה ויום טוב

18/07/2003 | 09:56 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אנימניח שכוונתכם למפרק הירך . ואנימניח שכוונת רופאכם היאללמה שנקרא TRANNSIENT SYNOVITIS שזה אמנם "דלקת חולפת" של מפרק הירך . דע עקא שהיא אמורה לחלוף ואם לא יש לשוב ולבדוק ולבצע לא רק בדיקת אולטרהסאונד אלא גם ספירת דם שלמה ושקיעת דם וכמובן בדיקה גופנית .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים