תוצאות מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

15/06/2003 | 20:51 | מאת: יטבה

שלום רב, הבת שלי בת 2.8 עם CP קל. היא הולכת עם תמיכה. לפני שבועיים החלה להתלונן על כאבים ברגל שמאל. עשינו צילום רנטגן - תקין. האורטופד שלה היפנה אותנו למיפוי עצמות והתקבלה התוצאה הבאה: "היפרמיה וקליטה מוגברת בעצם קובואיד בכף רגל שמאל אם אבחנה מבדלת במקום הראשון ממצא פוסטטראומטי או STRESS RELATED. תהליך זיהומי גם באבחנה המבדלת. האורטופד שלנו סבור שאין מה לעשות והזמן יעשה את שלו. האם יתכן שהילדה תמשיך להסתובב כרגיל ותמשיך לכאוב עד שהעצם תתאחה, מבלי לעשות דבר? מה דעתך? תודה מראש.

17/06/2003 | 10:53 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

כדאי לדעתי לברר את האפשרות שדובר בתהליך זיהומי על ידי ביצוע בדיקת שקיעת דם ובדיקת CRP ובהתאם לתוצאות לשקול ביצוע מיפוי עם גליום או כדוריות מסומנות באינדיום.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים