חשד לתזוזה כלפי מעלה של מפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

15/06/2003 | 17:36 | מאת: אמא מודאגת

שלום ד"ר אסא לב - אל, בתי בת שנתיים בדיוק, מזה מספר חודשים הבחנתי באסימטריה בולטת בקפלי השומן בירכיה. רופא הילדים שבדק אותה לפני מספר חודשים טען שמדובר באסימטריה טבעית מאחר שלא איתר הבדל באורך הרגליים ואילו אורטופדית שבדקה אותה לפני מס' ימים מצאה הבדל של ס"מ וחצי באורך בין שתי הרגליים. בנוסף קיימת נטייה באצבעות כפות הרגליים כלפי פנים ולמיטב הבנתי בתי נופלת בתדירות גבוהה תוך כדי הליכה או ריצה. בצילום רנטגן שבוצע היום עלה "חשד לתזוזה כלפי מעלה של ירך שמאל". בתי החלה ללכת בגיל 14 חודשים, בדיקת אולטראסאונד פרקי ירכיים בגיל חודש וצילום רנטגן בגיל חצי שנה היו תקינים לחלוטין וכך גם התפתחותה המוטורית - היא רצה, קופצת, הולכת לאחור והולכת על משטחים צרים תוך שמירה על שיווי משקל. אני מודאגת מאוד מהממצא שעלה בצילום היום וחוששת שפניתי לאורטופד באיחור - מה עושים במקרה של קיצור באורך הרגל כתוצאה מתזוזה בירך בגיל זה? אודה לתגובתך בהקדם וסליחה אם הלאיתי אותך בפרטים.

17/06/2003 | 11:08 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

כמו תמיד צריך לברר את העובדות לאשורן . פענוח בנוסח " חשד לתזוזה כלפי מעלה של ירך שמאל" הנו תשובה שיפה לסדנאות לכתיבה יוצרת אך לא לפענוח של צילום רנטגן. פענוח של צילום רנטגן צריך לכלול תשובה על השאלה הבאה:. האם המפרק הוא דיספלסטי או תקין. לצורך זה יש לציין פרמטרים כמו שיפוע האצטבולום כולל אינדקס אצטבולרי , מידת הקיעור של תקרת האצטבולום שלמותו של קו שנטון, מיקום הראש ביחס לקוים על שם הילגנריינר ופרקינס, זוית CE , צורת ראש הירך ,מצב מרכז ההתגרמות המשני וציון המרחק בין ראש הירך ופינה תחתונה של האצטבולום. אשר למדידת אורך רגליים, על רקע סיפור העבר, האפשרות של קיצור רגל מחמת תזוזת הירך פשוט אינה מתקבלת על הדעת. קשה מאד למדוד בדיוק אורך רגליים בגיל המדובר ולכן מציאה של הבדל בין 1.5 ס"מ יכולה להיות בתחום " טעות הבדיקה" . בקיצור הראי את הצילום למישהוא שמבין.

19/06/2003 | 15:38 | מאת: אמא פחות מודאגת

תודה רבה על תגובתך המפורטת, נרגעתי.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים