מתיחת רצועות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

11/06/2003 | 20:47 | מאת: ספיר

לדוקטור שלום1 שמי ספיר קון ואני בת 14 וחצי. לפני יומיים סובבתי את הרגל במהלך טיול שנתי. החובש ראה שהרגל הייתה בעלת נפיחות קלה ושלך אותי למיון לעשות צילום רנטגן. בצילום התברר שמתחתי את הרצועות ברגל ימין. חבשו לי את הרגל בתבושת אלסטית ואמרו לי לא לדרוך עליה יותר מידי ולנוח. רציתי לדעת: א. אם יש סיכוי שמקרים כאלה יחזרו שנית בגלל שהם קרו בעבר? ב. אני רוקדת כבר 8 שנים והאם בעתיד זה עלול להוות בעיה בריקוד? תודה מראש ספיר

14/06/2003 | 09:17 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

במידה שמדובר בנקע מדררגה קלה אין סכנה שזה יחזור .אם מדובר בפגיעה חמורה בקישורים של הקרסול כאן קיימת סכנה לחוסר יציבות ונקעים חוזרים . רקדניות בדרך כלל יודעות לשלוט על שריריהן ולכן הסכנה אצלן פחותה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים