"ישיבה" ו"עמידה" לתינוק בן 4 חודשים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

03/06/2003 | 13:19 | מאת: ליאת

בני בן 4 חודשים. מאז גיל חודשיים הוא שונא להיות בידיים שלי בתנוחת ערסול, ולעומת זאת מאוד אוהב שאני מחזיקה אותו ב"עמידה" על הברכיים שלי (אז הוא קופץ ומחייך) או בישיבה על הברכיים שלי כשהפנים שלו אליי. כמובן שבשתי התנוחות הוא תמיד בתמיכת הידיים שלי. שמעתי סברה שזה יכול להזיק בגלל שעמוד השדרה שלו לא מוכן עדיין ללחץ כזה. האם זה נכון? ודבר נוסף- גם כשמטיילים איתו בעגלה, הוא שונא להיות בשכיבה ואוהב שמרימים קצת את גב העגלה לתנוחה של חצי ישיבה. האם זה בסדר בגיל הזה? תודה מראש על התשובות.

05/06/2003 | 21:12 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אין שום סכנה לעמוד השדרה כשאת מחזיקה את ילדך או תומכת את גבו.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים