כפות רגלים עקומות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

02/06/2003 | 15:10 | מאת: לאה

בני בן 2.5 בגיל שלושה חודשים שמו לו גבס ברגלים למשך כ-4 שבועות ולאחר מכן אמרו לי שכפות הרגלים שלו יסתדרו בגיל 11 חודש הייתי אצל 2 רופאים שוב לגבי אותה הבעיה הילד כבר הלך ורץ וכל הזמן מעד היום הוא בן שנתים וחצי ועדין כפות רגליו נוטות כלפי פנים וגורמות לו למעידות הרופא המליץ על ניתוח לחתוך את השריר ולגבס למשך כשלושה האבחנה של הרופא היא FORE FOOT ADDUCTION CONG INTOEING BILATERAL אבקש לדעת האם טיפול פיזוטרפי יעזור למקרה הנ"ל או מדרסים האם ניתן למנוע בדרך כלשהיא את הניתוח? תודה מראש לאה זמיר

02/06/2003 | 21:26 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

FOREFOOT ADDUCTION הנו מצב שבו כף הרגל הנה עקולה מעין בננה . בגיל שנתיים וחצי לא ניתןלטפל במצב זה אלא באמצעות ניתוח אם כי לא ניתוח של לחתוך ולשים גבס לשלשה (שלשה מה? ) . INTOEING הנו מצב שבו כף הרגל כולה פונה פנימה. לאינתן לטפל במצב זה עלידיפיסיותרפי האו מכשיר אונעל. המצב בדרךכלל משתפר לאיטו עד גיל 7-8 . בגיל זה יש לעשות הערכת מצב אם המצב גרוע ודורש תיקון ניתן לעשות זאת רק בניתוח

מנהל פורום אורתופדיית ילדים