רגליים עקומות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

31/05/2003 | 15:37 | מאת: גלעד

אני בן 16. שוקיי רגליי עקומות אחת כלפיי השניה בצורה קשתית. אני לא חווה כאבים והרגליים מתפקדות כרגיל. הבעיה היא יותר אסטתית. רציתי לדעת אילו דרכי טיפול קיימים והאם עלי לחכות לפני שאשקול טיפול? המצב עלול להחמיר עם הגיל? בתודה, גלעד.

01/06/2003 | 18:50 | מאת: לאה

לגלעד שלום לאחותי היו רגליים עקומות , כמו כן בגיל 32 ושתיים היא עברה ניתוח לישור הרגליים, כי אצלה המצב היה קשה היא לא יכלה ללכת על הרגליים, אתה צריך לעבור בדיקה אצל רופא אורטופד מומחה, יש את דוקטור פורת בירושליים שיכול לבדוק אותך טוב, בהצלחה לאה

02/06/2003 | 10:23 | מאת: גלעד

ניתוח כזה מסוכן? האם כדאי לשקול ניתוח כזה כשאין בעיה בתפקוד הרגליים? אחותך חזרה לשגרת חיים מלאה בעקבות הניתוח?

02/06/2003 | 22:48 | מאת: זוהר

לאה, אודה לך אם תצייני כיצד ניתן ליצור קשר עם ד"ר פורת. תודה.

01/06/2003 | 23:44 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אין דרך לשנות צורת הרגל אלא בניתוח. העווג שאתה מתאר נקרא בעברית ברכיים עקולות. אין סכנה שהן יתעקלו יותר עם השנים. עם זאת יש סכנה לשחיקה מואצת של הסחוס בצד הפנימי של הברך במיוחד עם תעלה מאד במשקל.

02/06/2003 | 10:54 | מאת: זוהר

שלום ד"ר לב-אל, גם לבן שלי ישנה בעיה דומה לזו של גלעד. אשמח לקבל יותר פרטים על ניתוח כזה. מה הסיכון שבו ? האם הוא מומלץ לנערים כמו גלעד ? האם יש השפעה על הפרופיל הצבאי ? מי נחשב כמומחה בתחום זה בארץ ? תודה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים