פלטפוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

17/04/2001 | 10:19 | מאת: נלי

לילדתי בת השלוש אובחן פלטפוס. שאלתי היא כיצד ניתן לטפל בזה, אם בכלל וכיצד פלטפוס בגיל הזה ישפיע עליה בעתיד. הכוונה האם זה יכול לגרום לכאבים ברגליים או להשפיע בצורה שלילית על התפתחות ההליכה שלה בעתיד. תודה רבה.

17/04/2001 | 21:49 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום נלי, פלטפוס, או באנגלית - Flat Foot משמעותו "רגל שטוחה". חלק מהסיבות האפשריות הרבות למצב זה הינן: - מבנה גרמי לא תקין (לדוגמא - מצב בו קיים איחוי של חלק מעצמות כף הרגל דבר המגביל את תנועתיות כף הרגל והשטחת הקשת האורכית). - אי ספיקה של חלק מהגידים המחזיקים את קשת כף הרגל. - מצב נורמלי בו לכף הרגל תנועתיות יתר ומנח שטוח מהרגיל. המבדיל בין הפלטפוס הבעייתי לנורמלי הינה גמישות כף הרגל בבדיקה הגופנית ויכולתה ליצור קשת בעת העלייה על קצות האצבעות. לכתבה מורחבת בנושא אנא עיברי לאתר האורתופדיה ב-דוקטורס שם תימצאי כתבה שלי בנושא הפלטפוס. הפלטפוס השכיח ביותר הינו הפיזיולוגי ("נורמלי"), אינו מצריך כל טיפול ולרוב אינו גורם לכאבים. אם כף הרגל איננה גמישה הרי כדאי לברר את הסיבה ואז להחליט על המשך הטיפול. בכל מקרה, אני ממליץ שתיקחי את ביתך לבדיקת אורתופד שיוכל לבודקה ולהחליט אם נחוץ בירור כלשהוא. בברכה, ד"ר רון למדן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים