גב ---בטן---בטן----גב!!!לרופא!!!!

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

25/05/2003 | 21:02 | מאת: גיל י

שלום בני בן 7 חודשים ושבוע והוא איננו מתהפך לא מהגב לבטן ולא מהבטן לגב. קראתי באתר את תשובותיך אך אינני מבין: האם זה עדיין טווח הגילאים הנורמאלי להתהפכות? בני שוכב המון על הבטן....מרים את עצמו יפה על הידים, נשען על אמותיו, חייכן ומגיב לסביבה.מחזיק את ראשו יפה מאד ונראה יציב במיוחד. אולי יש לו בעייה בשרירים? אולי הם מכווצים? אולי?.???? מדוע איננו מתהפך. אישתי מאד מוטרדת ואנחנו לא יודעים מה לעשות. כולם אומרים לנו לחכות, הוא יעשה את זה בקצב שלו. האומנם? לחכות? לא חיכינו כבר יותר מידי? מדוע איננו מתהפך איזו בעייה יכולה להיות לו? מהי ההתהפכות בשלבים של גדילה של ילד. אודה לך לתשובה מפורטת כמה שיותר לגבי טווח הגילאים והמשמעות של ההתהפכות ואת המלצותיך למה לעשות, אישתי משגעת אותי!!!!

26/05/2003 | 22:56 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

איני יכול לפרט יותר ממה שכבר פרטתי. אין מקום להתערבות ולמעשה אין דרך להאיץ את ההתפתחות המוטורית של ילד נורמלי.

26/05/2003 | 23:59 | מאת: גילי י

הבנתי!!! אך לתשובתך אודה לגבי מתי הוא הזמן להתערבות. ומהו טווח הגילאים בנורמה?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים