יציבה על כף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

25/05/2003 | 15:52 | מאת: AD

יש לי ילד בן שנה וחמישה חודשים, הוא הולך קצת כמו צ'רלי צ'פלין (כפות רגליים פונות החוצה בזוית של 45 מעלות -יחסית לרגל ישרה) אבא שלו קצת כזה גם. האם זו תופעה שמצריכה בדיקה ו/או התערבות? האם כדאי ואיך לתרגל איתו עמידה או הליכה ישרה?

26/05/2003 | 22:53 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אין מקום להתערבות ואין טעם בתרגול הליכה אחרת. הכוונון של ציר האורך של הגף התחתון מתרחש לאיטובמשך 7-8 השנים הראשונות לחיים . התוצאה הסופית היא עפ"ר מניחה את הדעת. במקרים מאד קיצוניים יש מקום להתערבות ניתוחית בתום תקופת השינוי הספונטני.

01/06/2003 | 15:03 | מאת: מיכל

אני בהריון בשבוע ה-21, לפני מס' ימים עשיתי בדיקת אולטראסאונד מורחבת, שם מצאו לעובר כף רגל עקומה (bilateral clubfoot) אני מעוניינת לדעת מהי הבעיה? וכיצד מטפלים בבעיה זו. תודה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים