צילום רנטגן

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

01/07/2001 | 01:29 | מאת: סיגל

האם נכון שמידת הקרינה בצילום רנטגן של עמוד השדרה לכל אורכו גבוהה יחסית לצילומי רנטגן של איברים אחרים ?

02/07/2001 | 23:36 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום סיגל, הטכניקה של הצילום השתפרה מאוד בשנים האחרונות ומידת הקרינה הנספגת בגוף הינה קטנה יחסית. החיסרון בצילומי עקמת הינם שחלק גדול של הגוף נחשף לקרינה וכן שבאיזור החשוף נמצאות בלוטות שונות (תריס, תימוס, שחלות, אשכים וכו') אשר הינן רגישות יותר לקרינה. מסיבה זו, אם ניתן, יש לכסות איזורים אלו במגיני עופרת בעת ביצוע הצילומים. בברכה, ד"ר רון למדן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים