חוסר בשלות בעצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

19/05/2003 | 13:49 | מאת: לי

בני בן שבוע ויש לו שתי בליטות משני צידי האגן . באולטראסאונד שנעשה לו נאמר לנו שיש לו חוסר בשלות בעצמות . האם זה מצב שכיח ? האם ישנם מקרים בו הילד "סוגר את הפער" בכוחות עצמו ? ואם לא מה ההשלכות והאם יש דרך לטפל בכך ??

20/05/2003 | 22:35 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

מכתבך נראה לי הזוי משהו. מי בודק בשלות עצמות באמצעות אולטרהסאונד אצל ילוד בן שבוע?

20/05/2003 | 23:49 | מאת: לי

לצערי אין פה שום דבר הזוי . בני אושפז עקב סיבה שונה ובעיה זו עלתה בנוסף ולכן נעשה לו - אכן כן -אולטראסאונד לאזור האגן-ירכיים . הליך זה מבוצע באופן שכיח מאוד בבית חולים לילדים ע"ש מאייר השייך לרמב"ם . ההבחנה היתה חוסר בשלות בעצמות וחוץ מזה אין לי עוד פרטים .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים