התהפכות בת 6 וחצי חודשים!!!ספרות מקצועית...

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

15/05/2003 | 12:38 | מאת: ל-מ

ראיתי באתר את תשובותיך בנושא התהפכות ילדים מהבטן לגב ומהגב לבטן. ביתי בת 6 וחצי חודשים ועדיין איננה מתהפכת. שוכבת יפה על הבטן מחזיקה את ראשה אבל איננה מתהפכת לאף כיוון. האם זה נורמאלי עדיין או שזה אומר משהו? מתי ילדים מתהפכים? מדוע איננה מתהפכת? מה טווח הגילאים להתהפכות.אמרו לי שמהבטן לגב מתהפכים בערך בגיל 3 חודים ומהגב לבטן בגיל 5 חודשים. האם זה נכון? איפה אפשר למצוא חומר בספרות המקצועית על הנושא? האם יש לי למה לדאוג או לתת לה את הזמן שלה??????????????????? לתשובתך המהירה אודה!

16/05/2003 | 21:54 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

עניין ההתהפכות הוא בעל חשיבות קטנה יחסית . ההתפתחות המוטורית הולכת בכוון מן הראש כלפי הרגליים ללכן אנו מתענינים הרבה יותרבשליטת הילד על ראשו בחדשי החיים הראשונים מאשר בהתהפכות . לשם התהפכות צריך הילד שליטה על שרירי הכתפיים והגף העליון והגף התחתון ולכן קורה לא אחת שילד מתישב לפני שהוא מתהפך . הרעיון של הבדל זמנים בין התהפכות לכוונים שונים הוא "סיפרי סבתא" . אשר לסיפרות הרי לך קישורית אחת: http://muextension.missouri.edu/explore/hesguide/humanrel/gh6113.htm אם תרצה להעמיק בחומר חפש את הערך LGROSS MOTOR DEVELOPMENT

18/05/2003 | 10:58 | מאת: ל-מ

תודה על החומר המצורף, מה שהבנתי שבמידה וביתי חזקה, שוכבת על הבטןו, מחזיקה את ראשה יציב, אם נותנים לה ידים היא מושכת עצמה לישיבה, היא נשענת על כפות הידים ועל האמות, צחקנית ופעילה,,ף,,,,,,,אבל-----------איננה מתהפכת! זה לא סוף העולם!!!!??????????????????? עד מתי לחכות? צריך רופא לראות אותה?????????? אודה לך על תשובתך.

20/05/2003 | 22:28 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אכן לא סוף העולם . חכה עד שתתחיל ללכת

מנהל פורום אורתופדיית ילדים