כאבים מאחורי הברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/05/2003 | 18:26 | מאת: ציפי

שלום רב בתי בת 3 וחצי,בריאה ושובבה,בחודשים האחרונים כאשר יצאנו לטיולים הכוללים הליכה, היא התלוננה על כאב ברגל שמאל והצביעה על האזור שמאחורי הברך.כמו כן לאחר שהיתה ישובה על הכתפיים של אביה והורדה חזרה למטה,היא התיישבה בטענה שכואב לה באותו אזור.אציין שביקשתי בגן לשים לב אם היא מתלוננת והתשובה היתה שלילית,ושהיא משחקת כרגיל. אני קצת בלחץ כיוון שמקריאה של תשובות קודמות באתר לנושא דומה הועלתה אפשרות לגידולים/ציסטות וכד'. האם יש אפשרות לסיבה כזו או סיבה אחרת מכל סוג שהוא?(נפשית?). תודה.

15/05/2003 | 23:03 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אשמח לתת לך תשובה בסגנון "אין לך מה לדאוג זה שום דבר" וכו' ואמנם זו תשובה שכיחה במקומותינו אבל אפשר לתת אותה רק לאחר בדיקה של הילד. גידולים הם נדירים אצל ילדים וכאשר הם מופיעים יש כאב קבוע המחמיר בשעות הלילה. צחסטה ניתנת בדרך כלל למישוש. סיבה נפשית -אפשרות זאת באה בחשבון רק לאחר שנשללת סיבה גופנית

מנהל פורום אורתופדיית ילדים