שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/05/2003 | 14:32 | מאת: פזית

שלום, בבדיקות שערכתי לבתי בת החודשיים נתגלו הממצאים הבאים: 1. באולטראסאונד פרקי ירכיים נכתב שניצני הפמור טרם הופיעו . 2. בצילום גב נכתב סקוריוזיס מותנית קלה אודה להסברך על הממצאים פזית

14/05/2003 | 14:37 | מאת: פזית

האולטרא סאונד לפרקי ירכיין נעשה בגיל שישה שבועות

15/05/2003 | 22:57 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ניצני הפמור זה מונח פיוטי אך אינו אומר לי כלום. אם הכוונה הייתה להופעה של מרכז התגרמות משני בראש הירך ( ואני מאמין שזו הכוונה) הרי שזו אמירה חסרת משמעות שכן מרכזי התגרמות אלו לא מופיעים אלא לקראת גיל 4 חדשים. מה שחשוב בבדיקת האולטרה סאונד שציינת הוא מה שלא כתוב בה כלומר תאור מבנה המרחשת ( אצטבולום ) וציון העמדה היחסית בין המרחשת לבין ראש הירך . אשר לסקוליוזיס של עמוד השדרה גם כאן התשובה היא רשלנית ואינה מציינת האם מדובר בעקמת מבנית או תנוחתית מה גודלה ואלו חוליות מעורבות.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים