עקמת

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

08/05/2003 | 22:41 | מאת: נגה

אני ילדה בת 12, יש לי שתי עקמות בגב. הראשונה בגב התחתון 20 מעלות, והשניה בגב העליון 8 מעלות. שאלתי היא באיזה טיפול אתה מיעץ לי לעבור, טיפול עם מחוך למשך זמן, או טיפול בעזרת ספורט ופיזוטרפיה (איזה ספורט מעודף)? וממה נגרמת בעיה זו? בתודה נגה

08/05/2003 | 23:27 | מאת: hel

נגה כתב/ה: > > אני ילדה בת 12, יש לי שתי עקמות בגב. הראשונה בגב התחתון 20 > מעלות, והשניה בגב העליון 8 מעלות. שאלתי היא באיזה טיפול אתה > מיעץ לי לעבור, טיפול עם מחוך למשך זמן, או טיפול בעזרת ספורט > ופיזוטרפיה (איזה ספורט מעודף)? > וממה נגרמת בעיה זו? > בתודה נגה

09/05/2003 | 22:31 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

עקמת של 20 מעלות אצל נערה בת 12 היא מצב גבולי. במידה ויש סיבה לחשוב שיש לך עוד סיכוי לגבוה הרבה כדא ילטפל במחוך. במידה שהסמנים מגלים שלא תצמחי לגובה באופן ניכר לא כדאי לטפל כלל. מה הם הסימנים? ובכן ראשית מתי התחיל המחזור החדשי. נערות צומחות לגובה כשנתיים לאחר תחילת המחזור החדשי. שנית מהו גובה ההורים . ניתן לנחש את גובה הנערה לפי גובה ההורים. שלישית סימן על שם ריסר. זה ממצא שרואי ם בצילום האגן המופיע בצילומי הסקוליוזיס שעשית. מסימן זה ניתן להסיק כמה זמן עוד יש לצפות שתגדלי לגובה. פיסיותרפיה וספורט הם טובים לכל מיני דברים אך אינם עוזרים לטפל בעקמת. ברוב המקרים לא ידוע מה גורם לעקמת .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים