צמיחת עצם נוספת חדשה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

08/05/2003 | 13:39 | מאת: ציפי

אתמול גילינו בליטה מיתרת על עצם שוק קדמית של בתנו בת ה-9 אחרי צילום אמר לנו האורטופד שמדובר בצמיחה של עצם מיותרת, ואמר שהתופעה מוכרת אצל ילדים. הוא גם קרא לתופעה בשם שאינני זוכרת לצערי.(אוסטו.....משהו) אם תוכלו לתת לי מידע נוסף על התופעה אודה לכם מאד

08/05/2003 | 19:36 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אם הבנתיך נכון מדובר במחלת אוסגוד שלטר OSGOOD SCHLATER . זו תופעה שבה גיד הפיקה( אותו תוכלי לראותבתמונה שב: http://www.sportsinjuryclinic.net/cybertherapist/front/knee/indexjumpersknee.html) מושך ומוציא ממקומה עצם השייכת לאזור הצמיחה של הברך. מה שגורם לכך הם הכוחות המופעלים על ידי הגיד שהוא עצמו נמשך על ידי שרירי הירך. במילים פשוטות קפיצה על חבלהיא שיטה מצויינתלגרום למחלה זאת

08/05/2003 | 22:59 | מאת: ציפי

זה לא זה. הרופא האורטופד הסביר שמדובר בצמיחה של עצם ממש (אולי ההגדרה עצם חדשה אינה מדוייקת), במישוש זה נראה כמו גידול קטן שרוכב על העצם. הוא הסביר שזאת תופעה שכיחה אצל ילדים ושיש לעקוב אחרי הצמיחה של "זה", במידה והעצם תגדל ותפריע יהיה צורך לסלק אותה בניתוח. זה לא כואב ולא מציק.

04/08/2003 | 00:04 | מאת: גיא סרוסי

גם אני בן 13 וסובל מאותה בעיה האורטופד שלך אותי לעשות מיפוי עצמות וסי טי האים כדי לבצע את הבדיקות עכשיו או לחקות שהאיזור יכאב כי לדבריו רצוי לבצע את הניתוך כמה שיותר מאוחר

25/08/2003 | 19:52 | מאת: גיא סרוסי

גם לי יש עצם זו ברגל אתה יכול להסביר לי מה עושים

מנהל פורום אורתופדיית ילדים