הליכה חופשית

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

26/06/2001 | 16:48 | מאת: נירה

כיצד ניתן לאבחן אם רגלי פעוט (בן שנה ושמונה חודשים) הן עקומות (רגלי X) ? בזמן הליכה הוא לעיתים מטה את כף רגלו האחת פנימה לכיוון הרגל השניה.

26/06/2001 | 21:52 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום נירה, תופעה שמתרחשת רק לעיתים מקורה בפעילות שרירים זמנית ולא במנח העצמות. רגלי X בגיל זה הינן תופעה נורמלית שבמרבית המקרים מסתדרת ללא טיפול. האיבחון כולל בשלב ראשון בדיקת אורתופד שיוכל לומר אם המנח הינו בתחום הנורמה. לעיתים נדירות בגיל זה יש צורך גם בצילום רנטגן. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים