התפתחות מאוחרת

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

05/05/2003 | 04:47 | מאת: שירן

יש לי תינוק בן 11 חודשים נימצא בטיפול פיזיוטרפיה מגיל שלושה חודשים וזאת בעקבות נטית הראש לאחור כמובן בעקבות הטיפול בעיה זו ניפתרה אולם ישנה בעיה אחרת שדיי מציקה לי והיא העובדה שבני אינו זוחל ואינו עומד עדיין הוא יושב אפילו ממושכות תוך כדי עזרה אינו יושב לבד לאחרונה הוא החל להרים את פלג גופו התחתון ומשיכת גופו לאחור האם אילו סימנים ריאשונים לזחילה? ושאלה נוספת כאשר אני עוזרת לו לעמוד כף רגל ימין נוטה פנימה האם מצביעה על בעיה כולשהי למרות גילו המתקדם בעוד תינוקות אחרים בגילו כבר עומדים ואפילו הולכים שלא לדבר על זחילה האם יש צורך האורטופד ילדים כדי שיאבחן ?

05/05/2003 | 11:12 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

עניין ההתפתחות המוטורית הוא לא בתחום העיסוק של אורתופדים אלא של רופאי הילדים ונוירולוגים של ילדים . אורתופד ילדים יכנס לתמונה כאשר יש מום או מחלה של השלד והשרירים אם באופן ראשוני או באופן משני כתוצאה מבעיה נוירולוגית ראשונית.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים