מהו טווח ההתהפכויות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

02/05/2003 | 20:43 | מאת: א.ג

מהו טווח ההתהפכות מהבטן לגב? מהו הטווח מהגב לבטן? האם כל הילדים מתהפכים? האם מי שלא מתהפך האם זה אומר משהו? אם הרופא אומר שבני שאיננו מתהפך והוא בן 6 וחצי חודשים מחזיק עצמו יפה, מניע ידים ורגלים, מגיב ומשחק עם צעצועים בעת שכיבה על הבטן אבל איננו מתהפך האם צריך לדאוג. הרופא לא ידע להגיד לי את הטווחים אבל לא אמר לי מה לעשות חוץ מלהשכיב עוד על הבטן אני מוטרד קצת....בגלל אישתי...? מהו הטווח? ומה לעשות?

04/05/2003 | 09:37 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ההתהפכות היא "אבן דרך" שולית בהערכתההתפתחותהמוטורית . הרבה יותר חשוב לבחון את ההתקדמות הנכונה של השליטה על האברים מן הראש דרך גפיים עליונים ומטה (כלומר שליטה על הראש שימוש בידיים תפיסה , הושטת יד לחפצים וכו' ) . התהפכות קורה בדרך כלל סביב 6 חדשים. אין הבדל בכוון ההתהפכות . בסיכום רופא הילדים שלך צדק לחלוטין.

04/05/2003 | 15:44 | מאת: אג

כך שאין לי מה לדאוג? הוא לא חייב להתהפך? ואם הוא לא יתצהפך אז זה בסדר? מתי זה כבר מאוחר מידי? יש שלב כזה ? האם זה אומר משהו?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים