צעדים ראשונים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

27/04/2003 | 20:16 | מאת: רינת

בני בן שנה וארבעה חודשים, לפני כשבועיים התחיל ללכת באופן עצמאי ומידי יום הוא מרגיש בטוח יותר בהליכתו והולך יציב יותר. 1. מתי כדי לקנות לו לנעליים והאם כדאי לחכות ולקנות לו כבר סנדלים או עדיף שילך יחף (או עם גרביים) כמה שיותר? 2. כף רגלו השמאלית נוטה מעט כלפי פנים (כלפי צד ימין), זה בא לידי ביטוי יותר כשהוא נועל נעליים רכות למניעת החלקה, זה אינו מפריע לו כאמור בהליכה, אך איני רוצה שיגרם לו נזק עתידי. יש לציין כי גם לי יש נטייה קלה ברגלים וזה אינו מפריע לי בשום צורה. האם כדי לפנות לאורטופד או שזו בעיה שתחלוף ככל שהוא ילמד את ההליכה? תודה רבה על התשובות רינת

27/04/2003 | 22:58 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

למרות שבסופו של דבר תצטרכי לקנות נעליים בכדי להגן על כפות רגלי הפעוט רצוי לדחות זאת מה שיותר וגם אחר כך להרבות בהליכה יחף. הנעליים צריכות להיות מה שפחות מורגשות. נטיה פנימה של כף רגל -במידה שכף הרגל עצמה ישרה היא תופעה נורמלית בגיל המדובר ואינה דורשת התייחסות.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים