חבלה באצבע הרגל הסבר לפענוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

30/04/2024 | 17:23 | מאת: Ng

הי קיבלנו את הפענוח הבא לאחרmri בעקבות חבלה באצבע כף רגל. מה המשמעות של הפענוח טכניקה: בוצעו רצפים מולטיפלנרים לכף הרגל לפני ולאחר הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי. היסטוריה רפואית: בת 17, חבלה לבוהן 3 משמאל. בצילום נגע רדיו-לוצנטי. חשד לשבר. השוואה: אין בדיקות קודמות להשוואה. ממצאים: בגליל המקורב השלישי משמאל, ישנו תהליך דיאפיזרי מרכזי אשר מרחיב מעט את העצם וגורם להידקקות קורטקלית. התהליך מדגים אות איזודנסי ברצף T1, אות גבוה ברצף T2 ו-PD ומראה האדרה לאחר הזרקת חומר ניגוד. ישנה האדרה של הרקמות הרכות מסביב ומרכיב רקמה רכה המתבלט פלנטרית לגיד הפלקסורי בגובה זה. רצס מעט בולט בין הגיד הפלקסורי השני לגליל המקורב. אין עדות לשבר ודאי. לסיכום: להמשך אפיון ב CT והפניה לאורתופד אונקולוג. תהליך דיאפיזרי בגליל המקורב השלישי משמאל. באבחנה מבדלת unicameral bone cyst עם שבר מזערי או אנכונדרומה.

ככל הנראה מדובר בממצא שפיר עם חבלה עליו, רצוי להגיע ליעוץ אורתופד ילדים אך קרוב לודאי שזה למעקב בלבד בשלב זה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים