כאבי-רגלים ילדה בת 6

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

19/04/2003 | 07:56 | מאת: אפי

יש לי בת בגיל 6 ומזה שלוש-שנים בערך מדי פעם בדרך-כלל בערב כאשר היא עיפה או כשהיא לא מרגישה טוב היא מתלוננת שכואב לה בקרסול או מאחורי הברך. יש לציין שהכאב נמשך מספר-דקות בלבד ואחר שהיא נרגעת היא ממשיכה רגיל כלא-היה. היא לא צולעת. פעם רופא אמר שזה כאבי-גדילה . לציין שככה היא מתפתחת יפה והכל בסדר . שאלתי באיזה כיוון לבדוק את זה ? ומה זה יכול להיות ? תודה אפי

21/04/2003 | 17:48 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

התופעה שאת מתארת אמנם זכתה לכינוי כאב גדילה וזה למרות שמדובר בתקופת גיל שבו הצמיחה לגובה היא איטית . השם בעצם הוא חסר משמעות. מה שחשוב שמדובר בתופעה חולפת שאין בצידה סכנה בריאותית

26/04/2003 | 12:59 | מאת: אפי

פנינו לאורטופדית וזו קבעה שיש להשתמש במדרסים מתאימים כיוון שהקרסול של בתי פונה החוצה. האם זו אכן יכולה להיות הסיבה לכאבים? האם הוכח שהשימוש במדרסים יעיל ? אנחנו נמצאים בפתחה של עונת הקיץ בה רוב הילדים הולכים ברגליים יחפות או בסנדלים ,אם כך מה היעילות של המדרסים?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים