MRI כאבים חזקים וצליעה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

16/03/2024 | 22:50 | מאת: צילה

שלום רציתי לדעת האם התוצאה תקינה?מודגם מצב לאחר התערבות ניתוחית בעזרת עוגנים מתכתיים בסינוס טרסי ובאזור עצם הקוניפורם המדיאלית אשר גורמים ליצירת ארטיפקטים פאראמגנטים המורידים מרגישות הבדיקה. במגבלות אלו: מודגמות בצקות כתמיות בעצמות הקרסול, באבחנה מבדלת - קונטוזיה לשדית שרידנית או הפרעות בביומכניקה של הקרסול. המשטחים הפרקיים מודגמים תקינים. הרצועות הסינדזמוטיות , הרצועות הלטרליות, רצועת הדלטואיד ורצועת הספרינג מודגמות תקינות. הגידים המכופפים, הגידים המיישרים, הגידים הפרוניאליים וגיד האכילס מודגמים תקינים. הפציה הפלנטרית ומבני התעלה הטרסלית מודגמים שמורים. מודגם נוזל תוך פרקי בכמות פיזיולוגית. מודגמים אותות מעט חריגים בין הסיבים של השריר FHL דיסטלי, הממצא עלול להחשיד ל דנרבציה תת חריפה ,נא קורלציה קלינית

בסך הכל אין משהו דרמטי למעט מצב לאחר ניתוח. כמו שמצוין בסוף ובהמשך לתשובתי הקודמת, בדיקה גופנית היא הבסיס לקבלת ההחלטות לגבי בירור נוסף/טיפול

מנהל פורום אורתופדיית ילדים