האם להוציא תיל מתכת מאולנה ורדיוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

08/02/2024 | 19:54 | מאת: יהודה

לפני חצי שנה הבן שלי עבר ניתוח לתיקון שבר שכלל החדרה של תיל מתכתי לתוך חלל העצם של האולנה והרדיוס. כיום לאחר חצי שנה אנחנו מתלבטים אם להוציא את התילים או לא. האורתופד שפגשנו בביח ממליץ להימנע כי התיל לא מציק לילד. לדבריו הסיכון היחיד בלהשאיר את התיל הוא סיבוך בניתוח במידה והיה שבר נוסף שידרוש ניתוח. התיל לא מגנטי, לא מפריש חומרים, ונטמע בעצם עם הזמן. מנגד להוציא את התילים כרוך בניתוח, שהוא ברוב המקרים פשוט אך עלול להיות סיבוך נדיר בשליפה של התיל. אחד התילים נגיש מאוד וקל לשליפה. השני לא ברור מה צילומים. וחוץ מזה ניתוח כרוך בעוד סיכונים נדירים כמו הרדמה וכו'וצלקות חדשות . בנוסף עושים מעט ניתוחים כאלה בביח כי הרוב הגדול בוחרים להשאיר. אשמח לדעת אם יש חסרונות אחרים להשארת התיל ומה אתם הייתם ממליצים.

צריך לראות ת המקרה ולהמליץ לפי זה, אני ברוב המקרים בעד להסיר אך לא תמיד

מנהל פורום אורתופדיית ילדים