תוצאת MRI ברך של ילדה בת 11

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

06/02/2024 | 15:20 | מאת: ל

שלום רב, מחכים לתור לאורטופד,אשמח בינתיים להסבר על התוצאות שקיבלנו. הילדה התלוננה על הברך שכואבת לה תקופה די ארוכה,עד שהאורטופד החליט לשלוח לMri. ואלו התוצאות: . םיאצממ : םגדומ ערק יקלח ברעמה רתוי תיצחממ יבועמ דיג הקיפה ילמיסקורפה רוזאב ותזיחא לא בטוקה ןותחתה לש הקיפה רטוקב 5 מ מ" רושימב ילנורוקה הבוגבו 1 ס מ" ( ךתח 17 הרדס 3 ) . תמגדומ יא תורידס לש סקטרוקה בטוקב ןותחתה לש הקיפה םע תקצב תידשל ךומסב המיאתמה היזוטנוקל . תמגדומ תקצב תירכב ןמושה ע ש" הפוה" " ירוחאמ תטימ ערקה . םיאצממה םימיאתמ תמוארטל השילת רוזאב תזיחא דיגה לא בטוקה ןותחתה לש הקיפה . שורד ךשמה בקעמ . דיג הקיפה ילטסידה דיגו עבראה ישאר םימגדומ םירומש . הקיפה תמגדומ הדמעב הניקת . יבציימ הקיפה םימגדומ םירומש . סוחס הקיפה רומש . האלכורטה תמגדומ הנבמב ןיקת אלל תודע םגפל סוחסב יראלכורטה . תועוצרה תובלוצה תועוצרהו תוילרטלוקה ומגדוה תוניקת . םיסוקסינמה ילעב הארמ תולובגו םירומש . םגדוה לזונ ךות יקריפ תומכב תיגולויזיפ , אלל תודע תריציל הטסיצ תילאיטילפופ . םוכיסל : תמוארט השילת רוזאב תזיחא דיג הקיפה לא בטוקה ןותחתה לש הקיפה םע ערק יקלח לש דיג הקיפה ילמיסקורפה ראותמכ .

טוב, אם תכתבו בצורה תקינה אשתדל לענות

09/02/2024 | 11:46 | מאת: ל

אופס, לא שמתי לב שהדביק הפוך. להלן ממצאי בדיקת MRI של ברך ימין הטכניקה: בוצעו סדרות סגיטלית PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונליות T1 ו- PD עם דיכוי שומן ואקסיאלית PD עם דיכוי שומן. התוויה קלינית: ברור כאבים. ממצאים: מודגם קרע חלקי המערב יותר ממחצית מעובי גיד הפיקה הפרוקסימלי באזור אחיזתו אל הקוטב התחתון של הפיקה בקוטר 5 מ"מ במישור הקורונלי ובגובה 1 ס"מ (חתך 17 סדרה 3). מודגמת אי סדירות של הקורטקס בקוטב התחתון של הפיקה עם בצקת לשדית בסמוך המתאימה לקונטוזיה. מודגמת בצקת בכרית השומן ע"ש "הופה" מאחורי מיטת הקרע. הממצאים מתאימים לטראומת תלישה באזור אחיזת הגיד אל הקוטב התחתון של הפיקה. דרוש המשך מעקב. גיד הפיקה הדיסטלי וגיד הארבע ראשי מודגמים שמורים. הפיקה מודגמת בעמדה תקינה. מייצבי הפיקה מודגמים שמורים. סחוס הפיקה שמור. הטרוכלאה מודגמת במבנה תקין ללא עדות לפגם בסחוס הטרוכלארי. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. המניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . לסיכום: טראומת תלישה באזור אחיזת גיד הפיקה אל הקוטב התחתון של הפיקה עם קרע חלקי של גיד הפיקה הפרוקסימלי כמתואר.

נשמע לא שכיח בכלל אך בהחלט דורש טיפול ומעקב. לפי הבדיקה להחליט האם גבס או ניתוח ו MRI ביקורת לאחר מכן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים