אוסגוד שלכטר בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

25/06/2001 | 14:01 | מאת: לאה

שלום רופא הילדים אבחן את ברכו של בני. האבחנה osgoodschlatter's Dis osteochondritis tibia מה הטיפול בדבר? האם הנזק הוא בלתי הפיך? כיצד בדבר נגרם? תודה רבה לאה

25/06/2001 | 21:23 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום לאה זהו אחד המקרים בהם שם "מפוצץ" הודבק למצב מאוד לא מסובך. המדובר בתופעה שפירה הנובעת מדלקת באיזור החיבור של גיד הפיקה לעצם השוק. הדבר מלווה ביצירת "גבנון" עצם וכאבים מקומיים. המצב איננו מסוכן, הכאבים חולפים לרוב מעצמם עד סוף הגדילה. ניתן להקל על הכאבים באמצעות תרופות נגד דלקת ותרגילי מתיחה. גבנון העצם נשאר לרוב גם לאחר שהכאבים חולפים אולם הוא איננו מפריע. לא ידועה הסיבה למצב זה. בברכה, ד"ר רון למדן

25/06/2001 | 22:04 | מאת: עמרם

בהמשך לתשובתך, אצל בני (גיל 12) אשר משחק כדורגל בליגה (כמו גם פעילויות ספורט אחרות כגון כדורסל, אתלטיקה וכד') אבחנו את המחלה הזו ממש מתחת לברכיים.(הכאבים היותר חזקים וממושכים מופיעים ברגל שמאל) ע"פ ההסבר שלך : 1. ישנן תרופות 2. הפגיעה עלולה להמשך עד סוף הגדילה שאלות: 1.האם פרושו של דבר כי ילדי נאלץ להפסיק כל פעילות ספורטיבית אשר כרוכה במאמץ ברגליים? 2.כאשר חולפים הכאבים, איך ניתן לדעת כי הפגיעה נעלמה ולא תחזור מיד עם חידוש הפעילות הספורטבית ? תודה מראש, עמרם

מנהל פורום אורתופדיית ילדים