דיספלסיה אצטבולרית ילדה בת 3.5

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

11/01/2024 | 11:06 | מאת: אמא מודאגת

שלום ד ר! ברקע מעט גמישות יתר עם מעט איחור בעמידה,זחילה וכו אבל בגדר הסביר. הילדה נראתה לי הולכת הליכה על בסיס רחב, בפניה לאורתופד ילדים אמר שהכל תקין (עפ י בדיקה גופנית) אמר שההליכה נראית מעט שונה עקב intoeing due to femoral anteversion ושזה יעבור לבד. כיוון שהילדה התלוננה מס פעמים מועט על כאב בירך שמאל ביצענו רנטגן ונמצא דיספלסיה אצטבולרית Al 36 משמאל, ימין 22. קיבלנו מידע כללי על ניתוח והתבקשנו להגיע לאחר חמישה חודשים. לאחר שבועיים פנינו לאורתופד ילדים נוסף שפענח את אותו צילום אחרת Al 33 משמאל בשאר הפרמטרים הכל תקין לחלוטין- ראשי ירכיים,מרכזי התגרמות,קווי שינטון בהכל סימטרי. הנעה ללא הגבלה,ללא כאב,פיסוק סימטרי, ללא דיסלוקאציה או לאטיריליזציה וגם ההליכה מבחינתו תקינה פלאנטיגראדית, fpa 0 דו צ,גליאצי שלילי, אורך רגליים שווה. מהאורתופד הנ ל התבקשנו להגיע בעוד חצי שנה. עברו מאז 4 חודשים, נראה שיש איזשהו שיפור בהליכה (לפעמים יותר לפעמים פחות) כמובן שהמתח והדאגה קשים מאוד הילדה קופצת,רצה והמחשבה על ניתוח שכזה מדירה שינה מעיני. אשמח מאוד לדעתך בנושא האם יש דרך להמנע מניתוח? בבקשה אשמח לכל מידע ותובנה מצדך

ככל הנראה מדובר בדיספלזיה קלה יחסית אך משמעותית. יש אכן צורך במעקב לעיתים חל שיפור ספונטני ואז אין צורך בניתוח אך כדאי לקבל החלטה עד גיל 5 בערך. כמובן תלוי בדיקה גופנית ומראה רנטגני.

15/01/2024 | 14:07 | מאת: אמא מודאגת

תודה רבה על תשובתך!

מנהל פורום אורתופדיית ילדים