צילום eos ציר גפיים תחתונות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

01/01/2024 | 19:51 | מאת: חזי

שלום בני שבר את הירך בגיל שנתיים וחצי היה בספייקה למשך חודש וחצי מאז חזר לעצמו אך ממשיך מידי פעם להתלוננן על כאב באזור השבר למשל שיושב על האסלה או אם חולה במחלת חום ואפילו היו פעמים שבכה מתוך שינה הופננו לצילום מופחת קרינה לבדוק אם יש וורוס בירך פרוקסימלית ניסינו לעשות לפני חצי שנה ולא הצליח לעמוד ישר ללא תזוזות ביקשו שנחזור וננסה לאחר חצי שנה שוב לצלם איך אפשר לעשות צילום כזה לילד שכעת הוא בן 7 ללא שיזוז? האם נראה לך שהכאב מראה על משהו?

לא סביר שהשבר גורם לו לכאבים עדיין. לגבי עיוות גם הסבירות נמוכה אם כי זה תלוי בסוג השבר והאיחוי. ילד בריא בגילו אמור להצטלם בעמידה ללא בעיה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים