עקמת עם סטייה של 85 מעלות בילדה בת 11

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

10/10/2023 | 18:01 | מאת: אליס

שלום , לפני כשבועיים גילנו לאחר צילום רנטגן שיש לבת שלי עקמת עם סטייה בעמוד השדרה של 85 מעלות השאלה שלי היא נמוכה עקב זריקות שקיבלה ( לעצירת התפתחות הורמנאלית שבעצם מעכבים את ההתפתחות על מנת שלא תקבל מחזור בגיל צעיר ) האם הזריקות היו עלולות לגרום לעקמת ? אנחנו חוששים שאם היא תעשה את הניתוח עכשיו היא לא תגבה יותר ומצד שני חוששים שאם נחכה עד פברואר ( זה התאריך האחרון שהרופא נתן לנו ) אז נגרום לה נזק בלתי הפיך אבל אנחנו רוצים לאפשר לגוף לגבוה עוד קצת בנוסף הרופא אומר שהמצב שלה לא מאפשר ניתוח VBT אז איזה עוד אופציות עומדות לרשותנו על מנת לא לסכן אותה וכמובן לאפשר לה לגבוה עוד קצת בנוסף רציתי לציין שהיא טרם קיבלה מחזור אך כמובן שזה עלול לקרות כל יום תודה מראש

הזריקות לא גורמות לעקמת. כשהיא תנותח היא "תגבה" בת אחת כי תתיישר. מדובר במקרה חמור ולכן יש להיוועץ במומחה עקמת בעל נסיון רב בתחום.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים