ספינה ביפידה L5

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

30/09/2023 | 23:51 | מאת: שירה

ילדה בת 8 - תוצאה של צילום עמ"ש מותני שנעשה במקרה במוקד עקב חבלה (הכל בסדר): "מנח החוליות תקין. ספינה ביפידה ב L5. פרט לכך מבנה החוליות והמרווח הבין חולייתי שמורים. מנח החוליות תקין." בקריאה בנושא ספינה ביפידה, די נלחצנו. אציין שקיים קושי בהתאפקות במתן שתן. (כלומר קשה לה להתאפק וצריכה להגיע במהירות לשירותים, בגילאים קטנים יותר אף היה בורח קצת). בנוסף, מדובר בילדה חכמה עם קושי מסויים בסדר וארגון. 1.האם ספינה ביפידה זהו ממצא חמור? כיצד צריך להתייחס אליו? 2.האם הוא מגביל בצורה כלשהי ומה ההשלכות שלו בהווה ובעתיד? 3.פספסנו משהו שהיה צריך לעשות עד כה או כשנולדה? תודה על התייחסותך.

צריך לבדק אותה אך מירב הסיכויים שמדובר בממצא שכיח ואקרעי חסר כל חשיבות קלינית או אחרת

03/10/2023 | 11:35 | מאת: שירה

תודה על תשובתך. מה בעצם צריך לבדוק? מה מבדיל בין ממצא כזה כשכיח ואקרעי לבין עם משמעות? ומה הטיפול בזה?

לא נשמע שהממצא בעל משמעות במקרה שלה ואין צורך בטיפול. אם לא רגועים לברר עם רופא הילדים

מנהל פורום אורתופדיית ילדים