איך מאבחנים בעצם? אודה לעזרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

28/09/2023 | 12:47 | מאת: דניאל

שלום בני בן 8 ללא כאב או תלונה מיוחדת. אבל יש לו שקע בבית החזה עקמת גבית כפות רגליים שטוחות לחלוטין היפוטוניה גמישות יתר רזה מאוד גפיים ארוכות גובה מעט נמוך מהממוצע בדיקת עיניים תקינה כאבי ראש פעם בכמה זמן וצילצולים באוזניים מלבד זה ילד בריא סהכ אתלט נתקלתי במושג תסמונת מרפן ובתמונות של לוקים בה ומראה הגוף שלו מאוד מאוד מזכיר אותם. הוא לא גבוה שזה אמור להיות אחד מהסימנים. איפה מתחילים בירור? האם הגובה יכול לעודד שאינו לוקה בזה או שלא? כמובן הרצון לשלול כדי להימנע מבעיות עתידיות. תודה

צריך להיוועץ ברופא הילדים ובמידת הצורך אבחון גנטי. כמו כן רצוי בדיקת אורתופד ילדים להערכה כללית בעיקר של הגב.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים