שבר בשורש כף יד ימין.

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

27/09/2023 | 08:51 | מאת: בתיה

בערב יום כיפור תוך כדי משחק עם ילדים היא וילד אחר אשר רכב על אופניו נתקעו זה בזה והיא נפלה ונחבלה ביד ימין. הממצאים בצילום שבר בראדיוס הדיסטאלי,שבר באולנה הדיסטאלית ואתמול שמו לה גבס ונאמר לי לבוא לביקורת בעוד כשבוע והגבס הוא לשלושה שבועות. שאלתי האם בפרק זמן של 3 שבועות העסק מחלים? האם לאחר הורדת הגבס יהיו לה קשיים בכיתה בכתיבה או כל פעולה אחרת? האם יכולים להיות סיבוכים כתוצאה מנפילה כזאת?

כמובן שאיני יכול לענות במדויק מבלי לראות את סג השבר אך בדרך כלל אין השלכת, התפקוד חוזר כשבועיים לאחר הסרת הגבס

מנהל פורום אורתופדיית ילדים