הבן שלי שבר את הרגל לפני טיסה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/08/2023 | 19:48 | מאת: מורן

שלום, הבן שלי בן ה 3 ו 4 חודשים החליק בבית היום ושבר את הרגל שמאל MTB1 בבסיס ללא תזוזה . כרגע גיבסו לו את הרגל בגבס חלקי. אנחנו טסים לחול בעוד מספר ימים, בעוד כשבוע וחצי גם ניהיה במלון עם בריכות בנוסף. רציתי לשים לו גבס קל, השאלה אם זה עדיף בגלל הטיסה? אין חשש שהרגל תתנפח? אורטופד הציע להשאיר עם הגבס החלקי, לא להחליף לגבס קל ופשוט בבריכה במשך 5 ימים להוריד את הגבס ואחכ להחזיר מכיוון שהגבס חלקי, האם זה לא סיכון לשבר? בהנחה שרק בזמן השהייה במים הילד יהיה ללא גבס. ממש אשמח לתובנות בנושא.

רוב הסיכויים שניתן להסיר את הגבס לחלוטין ולתת לו הליכה לפי יכולת ורק להימנע מפעילות קפיצות

מנהל פורום אורתופדיית ילדים