הפרשי אורך בין הרגליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

13/08/2023 | 10:16 | מאת: מיכל

שלום ד"ר, לבני בן ה13.5 קיים הפרש באורך הרגליים של 2 ס"מ. הצפי שבסיום הגדילה יהיה 3.5 ס"מ ההפרש הוא בגלל תסמונת ורידית ברגל אחת שמאטה את הגדילה של רגל אחד. הבנו שהאופציה הכי נכונה היא ביצוע אפיפיזיודיס של פמור דיסטלי וטיביה קריבנית ברגל הארוכה כרגע הילד בן 13.5 (1.56 ס"מ גובה) והאורתופד אומר שאנחנו עדיין לא שם. שאלתי היא - עד מתי ניתן לבצע הליך כזה? מתי מחליטים על הגיל והמועד הנכון? משתנה מילד לילד לפי הצמיחה?

ככל הנראה זה מה שמתבקש אם אכן אלו הנתונים. צריך לבדוק את הילד ולעשות את החישובים המתאימים. זה צריך להעשות בזמן המתאים בהתאם לחישוב, כדאי להיות במעקב של אורתופד ילדים מנוסה מעכשיו באופן רציף.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים