הליכה על צד כף הרגל החיצוני ילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

30/07/2023 | 06:41 | מאת: יהודית

שלום רב, בתי בת השנתיים מושתלת כוכליארית החלה ללכת בגיל שנה וחצי הליכה עדיין לא יציבה ממש בגדר הנורמה. שמתי לב לתופעה שבה היא לעיתים הולכת על צד כף הרגל מימין לא נראה שמשהו מפריע לה או מציק וכואב אשמח לדעת האם זה תקין בגיל הנ״ל ובנוסף לדעת מה המאפיינים לקימור גיד אכילס? הסיבה שאני שואלת היא שבגלל היציבה נשלחנו לרופא עיניים, אוזניים ועל דעת עצמי גם היינו אצל נוירולוג לוודא שזה מצב תקין כרגע נאמר לחזור בשלב שהיא גדולה יותר. רק אצל אורתופד עוד לא היינו … לא מצליחה להבין מה אומר מנח כף הרגל על הצד בהליכה. תודה🙏

סביר להניח שמדובר במצב תקין, איני מבין למה הכוונה בקימור גיד אכילס. הכי פשוט זה לגשת בדיקת אורתופד ילדים בלי לחץ

מנהל פורום אורתופדיית ילדים