תינוקת בת 8 חודשים שלא מתהפכת

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

09/04/2003 | 08:54 | מאת: מוריה

ד"ר אסא לב-אל שלום רב בתי בת 8 חודשים ,ויש לי שאלה שמטרידה אותי , בתי מתהפכת מהגב לבטן מסתובבת סביב צירה זוחלת קדימה ואחורה בקיצור שובבה קטנה אולם היא לא מתהפכת כלל מהבטן לגב ,היא יכולה לשכב כשעה שלמה על הבטן והיא לא תנסה אפילו להתהפך,בטיפת חלב הפנו אותנו לאורטופד ,האם יש ממה לדאוג? הילדה מאוד פעילה ,ואף מפעילה את פלג גופה העליון, חוץ מהפעולה של התהפכות מהבטן לגב (שאני מבינה שזה אמור להיות הדבר הקל )עד עתה לא הוטרדתי מכך אולם רק לאחר שקיבלנו את ההפניה לרופא אני קצת מודאגת, האם יש מקום לדאגה? אני אודה מאוד על תשובתך! בברכת יום טוב ותודה רבה מוריה

10/04/2003 | 22:32 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ההתפתחות המוטורית של התינוק אינה קשורה למחלות שלהשלד והשרירים אלא לבשלות מערכת העצבים. כשרוצים לבחון בשלות זאת לא לוקחים בחשבון רק פרמטר אחד אלא מספר רב ככל האפשר. מתאורך נראה שהילדה שלך מלבד זה שהיא נורמלית היא גם יודעת מה היא רוצה כלומר היא רוצה להיות על הבטן.

11/04/2003 | 14:10 | מאת: מוריה

תודה רבה על תשובתך :)

מנהל פורום אורתופדיית ילדים